Ushqimet që mbrojnë fëmijët nga virozat

Ushqimi i përditshem, regjimi i shëndetshëm i gjumit dhe higjena, janë disa nga faktorët kryesor në funksionin e mbarë të sistemit tonë imunitar. Duke qënë se një femije, e ka imunitetin me delikat s...

Çfarë rreziku mbartin patatinat?

Nga: Blerina Bombaj, dietologe Akrilamidet, një kancerogjen i mundshëm prezent në ushqimin tonee. Bashkimi Evropian zhvilloi një studim 3-vjeçar mbi elementet toksik të formuar nga nxehtësia e gatimi...

Spinaqi, hekuri i blertë i stinës

Thënia e nënave se “spinaqi të bën të fortë se ka hekur”, nuk është e vetmja arsye për të cilën duhet t’i konsumojmë gjethet jeshile. Spinaqi është në dispozicion gjatë tërë viti, veçanarisht gjatë d...

Ekspertët evidentojnë tre problemet e punës në zyrë

Ekspertët amerikanë dhe anglezë kanë dalë në përfundimin se puna fizike është e lodhshme, por qëndrimi para kompjuterit për një kohë të gjatë është akoma më e rrezikshme për shëndetin. Përmes dy stud...

Ushqimi i duhur, faktor shërues i dhimbjes së kokës

Dhimbjet e kokës për shumë njerëz kthehet në një shqetësim të vazhdueshëm. Ky fenomen ndër të tjera kërkon një ushqim të zgjedhur e të shëndetshëm. Shpesh këshillohet kafeja si ilaç për dhimbjen e ko...

Gjumi i keq, rrezik për sëmundjet e zemrës

Studimet e fundit thonë se të rriturit e moshës 18-64 vjeç duhet të flenë rreth 7-9 orë gjumë natën, ndërsa personat mbi 65 vjeç 7-8 orë gjumë. Çrregullusia e gjumit ndikon në shëndet dhe mirëqenie. ...