Ekspertët tregojnë lidhjen e ushqimeve me aknet

  Studimet e kohëve të fundit kanë arritur në  përfundimin se ushqimet luftojnë aknet. Për të arritur këto rezultate duhet të shmangni ushqimet me sheqer dhe karbohidrate, që kanë sasi të lartë ...

Ushqimi i bebes, i blerë apo i bërë në shtëpi ?

  Nënat kanë shumë dilema kur vjen puna te kujdesi që duhet të kenë ndaj fëmijëve të tyre. Një nga këto është se si do ta ushqejnë fëmijën e tyre, kur të mos i japin më qumështin e gjirit. Akade...

Ja ushqimet që nuk duhet t’i hani në mëngjes

  Kujdesi që tregojmë ndaj ushqimit është i rëndësishëm, sidomos kur bëhet fjalë për vaktet e rregullta. Nëse në drekë mund t’i lejojmë vetes ushqime më të rënda, mëngjesi dhe darka kanë nevojë ...

5 këshilla për fëmijë të shëndetshëm

Sipas vëzhgimeve të bëra kohët e fundit, një pjesë e mirë e fëmijëve janë mbi peshë, të fiksuar pas teknologjisë, e si e tillë privohen nga sporti, ajëri i pastër. Çfarë mund të bëhet? Ja disa këshil...

Çfarë duhet të dini për mbipeshën tek fëmijët ?

  Në kohët e sotme shumë prej fëmijëve rezultojnë mbipeshë. Ky problem po bëhet alarmues sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë.  Të dhënat e fundit tregojnë për rreth 43 milion fëmijë nën m...