KMSH nis fushatën për familjet e përmbytura

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë nis fushatën sensibilizuese për familjet e përmbytura nga shirat që ndodhën pak ditë më parë në vendin tonë. KMSH është shprehur se e ndjen detyrim moral, fetar dhe q...

Pas orës 19:00 mos konsumoni këto ushqime

Ushqimet që konsumojmë gjatë ditës janë të rëndësishme, por kujdes të madh duhet te bëjmë me ushqimet që konsumojmë para se të flemë. Çdo njeri duhet të hajë kafshatën e fundit të paktën tri-katër or...

Ushqimet që ju duhen për një ditë të ngarkuar pune

  Ushqimi është një faktor tepër i rëndësishëm që na ndihmon të qëndrojmë në humor dhe me fuqi edhe gjatë ditëve të ngarkuara. Gjëja e parë që duhet të bëni sapo zgjoheni është, hidratimi. Duke ...

Ushqimet që rrisin energjinë e trurit

Lexojmë shpesh artikuj lidhur me ushqimet që duhet të konsumojmë për të mbajtur larg sëmundje të ndryshme, si ato të zemrës, gjakut etj. Por, ai që ka nevojë të furnizohet më së shumti me lëndët e ne...

A duhet të konsumojmë diçka para se të vrapojmë?

Në mëngjes vraponi me stomak të zbrazët, sepse ju duket e logjikshme që kështu do ta detyroni trupin t’i djeg ushqimet e grumbulluara dhe më shpejt ta humbë peshën e tepërt. Eksperti i fitnesit, Brad...

Ushqimet bazë për një mendje më të shëndetshme

Truri është një prej organeve më të rëndësishme të organizmit tonë.  Si çdo sistem tjetër në trup, edhe ai ka nevojë për ushqim të mirë. Truri shpenzon 20-25% të energjisë totale që një njeri harxhon...

Temperaturat e larta, kujdesi gjatë verës

Rritja e temperaturave ka sjellë me vete dhe disavantazhe të shumta si: dehidratim, vështirësi me tretjen e ushqimeve dhe shqetësime me stomakun. Më poshtë do tju njohim me disa prej gjërave që duhet...

Këto ushqime nuk duhen ringrohur në mikrovalë

Sipas “Agjencisë së Standardeve të Ushqimit”, ushqimet më mirë është që të shërbehen të ftohta, se sa të nxehen përsëri. Nga ringrohja mund të helmoheni, raporton Mirror. Sipas kësaj agjencie është e...

Gjashtë ushqimet kundër alergjive sezonale

Ndërrimi i stinëve, luhatja e shpeshtë e temperaturave, plehrat ambientale dhe polenet duket se nxisin akoma më shumë alergjitë dhe problemet me rrugët e frymëmarrjes. Lodhje, teshtitje, stres dhe sh...