Pesë gjërat që nuk duhen bërë pas ngrënies

Pas ngrënies së një vakti shumë prej nesh kanë zakone si të ngrënit e frutave, ëmbëlsirave, të vrapuarit, gjumit etj. Na duken normale këto veprime, por në fakt nuk janë aq të shëndetshme për organiz...

Domosdoshmëria e vaktit të mëngjesit tek fëmijët

Të ushqyerit  më vakte të rregullta është dieta idealë për çdo organizëm. Mjekët dietologë, i japin një rëndësi të veçantë vaktit të mëngjesit. Kjo pasi mëngjesi është vakti i parë i ditës dhe duke q...

Çfarë duhet të dini për vaktin e mëngjesit?

Vakti i parë, mëngjesi në këtë rast është i rëndësishëm, pasi fiziku vjen nga orët e natës dhe ka nevojë për energji për të përballuar ditën. E rëndësishme është të bëni mëngjesin e duhur për veten d...

Përfitime shëndetësore të supës

Supa është një nga elementët më të rëndësishëm të vaktit të ditës. Eshtë e mira të konsumohet në çdo stinë sidomos në dimër. Më poshtë do të lexoni për vlerat që ka supa. 1.Supa largon urinë, por në ...