Një vit nga ndarja me Dritëro Agollin

Mbushet plot një vit nga ndarja nga jeta e Dritëro Agollit, patriarkut të letrave shqipe. Shkrimtari u largua nga jeta në moshën 85-vjeçare më 3 shkurt të vitit 2017. Shkrimtaret dhe artistët do të o...

OBSH: 6 milionë njerëz vdesin çdo vit nga duhanpirja

Çdo vit në botë vdesin gjashtë milionë persona nga duhanpirja, thënë ndryshe komplikimet shëndetësore që shkaktohen nga pirja e duhanit në çdo gjashtë sekonda marrin një jetë. Të dhënat e Organizatës...

OBSH: Ndotja e ajrit shkakton 7 milion vdekje në vit

Më shumë se 7 milionë njerëz në vit ndërrojnë jetë nga ndotja e ajrit në botë. Sipas raportit më të fundit të Organizatës Botërore të Shendetësisë ndotja në qytetet më të mëdha botërore është rritur ...

I ftohti, emigrantët në një luftë jetë a vdekje

Qindra fëmijë udhëtojnë në det e tokë nën temperatura që kanë shënuar maksimumin e tyre në rrugën drejt vendeve të sigurta. Janë fëmijët ata që po vuajnë pasojat më të mëdha të krizës së klandestinëv...