Vettingu, sot pritet vendimi i Kushtetueses

Gjykata Kushtetuese pritet të vendosë ditën e sotme për qëndrimin që do të mbajë ndaj ligjit “Për rivlerësimin e gjykatësve dhe prokurorëve”, i njohur si Vetting-u. Gjykata mori zyrtarisht të shtunën...

Kushtetuesja lë në fuqi pezullimin e Vettingut

Gjykata Kushtetuese rrëzoi të martën kërkesën e Kuvendit për heqjen e pezullimit të ligjit të Vettingut, duke lënë në fuqi vendimin e saj të mëparshëm. Pasi dëgjoi argumentet “pro” dhe “kundër” të pa...

Gjykata Kushtetuese pezullon Vettingun

Gjykata Kushtetuese vendosi për pezullimin e ligjit të Vettingut deri në një vendim përfundimtar në lidhje me kushtetueshmërinë e tij. Vendimi i Gjykatës vjen pas padisë së Partisë Demokratike e cila...