Uji i trëndafilit, lëngu që të fal rini

I përdorur mjaft në Indi dhe në vendet arabe si një ilaç bazë për rininë e lëkurës, për ritet fetare dhe në përgatitjen e ushqimeve, uji i trëndafilit është akoma aktual dhe i kërkuar për vetitë e ti...

Vitamina D, substanca e çmuar që ju shpëton jetën

Vitamina D është një nga vitaminat më të rëndësishme për organizmin tonë. Më parë mendohej  se vitamina D ishte e nevojshme vetëm për kockat dhe dhëmbët. Nga zhvilllimet e shkencës  është vënë re se ...

Lotët na bëjnë mirë, ja vetitë shëruese të tij

Të gjithëve na gëzon e qeshura, por edhe e qara ka të mirat e saj. Studimet tregojnë se procesi i të qarit stimulon lirimin e hormonit të lumturisë endorphine nga truri jonë. Gjithashtu hormoni i end...

Hidet, fruti i vogël i vjeshtës me veti shumë

Hidet janë një nga frutet e mirë, me prejardhje nga Azia dhe ndër më të pasurit me lëndët ushqyese. Ky frut i vogël përmban disa vlera që kanë ndikim në funksionimin e mirë të organizmit. Ja disa pre...

Speci djegës, ‘ari i kuq’ që kuron disa sëmundje

Një pjesë e mirë e njerëzve thonë se nuk mund të hanë spec të kuq djegës, sepse “ndiejnë djegie në stomak”. Por në shumë kultura është e përhapur kultura e çajit për tretjen e ushqimit i bërë me kamo...

Vetitë kuruese të susamit

    Farat e susamit janë kuruese për shëndetin tonë. Këtë fakt e konfirmon edhe përmbajtja me vitamina B, A, E, niacinë, minerale të shumta si kalcium, kalium dhe magnez, fosfor, hekur, zin...