Në mëngjes, më mirë vrapi apo gjumi?

Mëngjesi është shpesh koha e vetme e disponueshme për stërvitjet për të ndarë pak jetën nga puna, familja dhe mbrëmja me miqtë. Po a do të ishte mirë për shëndetin në përgjithësi të vazhdonim të flin...

Aktiviteti fizik, praktika e një jete cilësore

Në studion e ‘Spektrum Jetësor’ ishim me Prof.Asc.Dr Robert Citozi në Universitetin e Sporteve. Folëm për rëndësinë e aktivitetit fizik, për një jetë me shëndet të mirë, me energji, pozit...

Të ecësh, edhe bën sport dhe ke shëndet të mirë

Të gjithë janë dakord që për të qënë në formë dhe shëndet kemi nevojë të bëjmë të paktën 10 mijë hapa në ditë. Por të ecësh në fakt është një mënyrë trajnimi i bërë vetë, për të djegur kaloritë dhe p...

A duhet të konsumojmë diçka para se të vrapojmë?

Në mëngjes vraponi me stomak të zbrazët, sepse ju duket e logjikshme që kështu do ta detyroni trupin t’i djeg ushqimet e grumbulluara dhe më shpejt ta humbë peshën e tepërt. Eksperti i fitnesit, Brad...

Studim: Një orë vrap ju dhuron 7 orë jetë

Është treguar që vrapi mund të ulë rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës duke mbajtur nën kontroll peshën dhe tensionin e gjakut. Hulumtimi i ri nga Universiteti Shtetëror Iow thotë se të vra...