Ata që dëgjojnë adresimin qiellor…

“Në të vërtetë është sikur bota e Islamit të bëhej një xhami gjatë muajit të Ramazanit. Në çdo qoshe të asaj xhamie, zëbukur të Kuranit, i bëjnë banorët e tokës të dëgjojnë adresimin qiellor e të ndr...

Mendjemprehtësia e të moshuarit në xhami…

Me të u takuam në bahçen e xhamisë ku kishim shkuar së bashku me shokët e grupit. Po bëhej gati të merrte abdest për të falur namazin e xhumasë. Na e ktheu përshëndetjen me një buzëqeshje të ëmbël. M...

Administrimi i xhamisë, detyrë dhe mision

Ishim në studio me administratorin e xhamisë së Et’hem Beut dhe Medresesë, Elvis Hoxha. Si çdo institucion tjetër edhe xhamia ka nevojë për kujdes, përtej atij insitucional, mbi të gjitha qëndr...

Krijohen xhamitë lëvizëse për Lojërat Olimpike 2020

Një kamion i madh me ngjyrë të bardhë dhe blu hapet jashtë një stadiumi në Japoninë qendrore dhe kthehet në një vend të shenjtë. Mirë se vini në xhaminë lëvizëse. Ndërsa Japonia po përgatitet të pres...

Arti dhe arkitektura Islame në Xhaminë Straits Malacca

Xhamia e Straits Malacca pati ceremoninë e saj të hapjes në vitin 2006 dhe, që atëherë, ka qenë një tërheqje e madhe turistike jo vetëm në Malacca por edhe në të gjithë Malajzinë. Kjo xhami ndodhet n...

Nijeti i mirë shton sevapin

Tregohet se një mbret kishte shprehur dëshirën të ndërtojë një xhami në qytetin e tij. Meqë donte që xhaminë ta ndërtojë vetëm me pasurinë e tij, u kërkoi inxhinierëve dhe punëtorëve që të mos pranoj...