Studim: Ngrënia vetëm ju shton në peshë

Shkencëtarët kanë zbuluar se ngrënia në vetmi mund ta rrisë rrezikun e individit për të zhvilluar sëmundje të zemrës apo diabet. Meshkujt që hanë në vetmi kanë shtuar peshë për 45 %. Kjo ka të bëjë e...

Themeluesi i Algjebrës, Al-Huarizmi

Emri i tij i plotë, është Abu Abdallah Muhammed ibn Musa Al-Huarizmi. Ai lindi rreth 780 në qytetin e Kathit, pjesë e Havarizm dhe vdiq rreth vitit 850. Kontributet e Al-Havarizmit në matematikë, gje...

Studim: Njerëzit nuk kanë 6 lloje emocionesh, po plot 27

Njerëzit mund të ndiejnë shumë më tepër lloje të ndryshme emocionesh sesa kemi menduar. Shkencëtarët një kohë të gjatë kanë theksuar që përtej gjashtë llojeve themelore të emocioneve (lumturia, pikël...

Shkencë: Zbulohen antiobiotikë në larvat e mizave

Me afrimin e sezonit veror dhe rritjes së temperaturave vihet re shtimi i mizave të bezdisshme, të cilat vazhdimisht përpiqen që të bien në ushqimin tuaj. Shumica e  njerëzve mendojnë se mizat janë p...

Neuroshkencë: Truri i njeriut zë 4.7 miliardë libra

Shkencëtarët kanë zbuluar se truri i njeriut mund të zërë 4.7 miliardë libra, 10-fish më shumë sesa ishte supozuar. Ata kanë matur kapacitetin e ruajtjes së sinapseve, lidhjet e trurit të cilat janë ...

Zbulim: Helmi i kërminjve largon dhimbjet kronike

Shkencëtarët nga SHBA thonë se një kërmill i vogël në Karaibe mund të shërbejë për të kuruar dhimbjet kronike të shumë llojeve. Sipas BBC, në një punim të publikuar në revistën “Procëdings of the Nat...

Studim: Mosha e mesme më e prekura nga mbipesha

  Një studim i Institutit të Shëndetit Publik në Angli dhe zbuluesve të Universitetit të Oxfordit thotë se rreth 83% e moshës së mesme kanë një mënyrë të jetesës tepër të çrregulluar. Kjo përfsh...