I dashur mik!

I dashur mik! Zemra jote është një pasqyrë e lëmuar. Duhet ta pastrosh nga perdja e pluhurit që e ka mbuluar, sepse është e destinuar të reflektojë dritën e sekreteve hyjnore.

Njerëzimi i përmalluar për dashuri

Sot, si njerëzim, kemi rënë në një pozitë të tillë aq sa kemi harruar të sillemi si njerëz. Gjendemi tepër larg së shprehuri veçoritë tona në mesin e krijesave. Megjithë aftësitë tona të mrekullueshm...

Për një vëllazëri ku zemrat rrahin së bashku…

Kur’ani na mëson: “O ju që keni besuar, kini frikë Allahun ashtu siç duhet, kapuni pas Kur’anit e mos u copëtoni!” dhe “Besimtarët janë vëllezër, pajtojini vëllezërit!” Dhe në vazhdim na këshillon: “...

Besimtari karakterizohet nga dhembshuria dhe mëshira

Në shekullin tonë ka turma të tëra njerëzish që kanë nevojë të kapen për dore, që gjërat që do t’u tregohen, t’u tregohen ëmbël dhe t’i vënë në mendime. Të sillesh ashpër me një brez të përbërë prej ...

Uji me gaz ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Një pjesë e njerëzve përveç ujit natyral  përdorin edhe ujin me gaz. Cili është ndryshimi mes tyre? Uji me gaz është njësoj si uji natyral vetëm se ai është i pasur me dioksid karboni. Një studim i k...