The Guardian: Leximi na bën më jetëgjatë

Studiues nga Universiteti Yale kanë vërejtur një fakt interesant mbi jetëgjatësinë. Sipas tyre leximi ju bën më të zgjuar dhe më jetëgjatë. Në studim ishin 3.635 persona mbi moshën 50 vjeç dhe i ndau...

Sa bëjnë 3 dhe 2 ?

Një pasdite teksa po luaja vetëm në oborrin e shtëpisë, fillova të mendoj rreth pyetjes që më bëri babai në mëngjes: “O bir a nuk do të ishte më mirë nëse e lodh trurin për gjëra të hajrit?R...