378 vjet Zhan Rasin, intelektuali klasicist francez

Më 22 dhjetor 1639  lindi Zhan Rasin shkrimtar francez. Ai i takon stilit klasicist dhe është i njohur me veprat e tij: Tebaida, Fedra, Andoromaka, Ifgjenia, Britaniku, Bernisa. Jean Racine lindi në ...