Zvicra me patentën më të shtrenjtë

Është shumë shtrenjtë për t’u pajisur me patentë shoferi në Zvicër.  Totali i shpenzimeve shkon në 3800 franga, gjë që e bën ndër patentat më të kushtueshme. Ndërkohë si orë praktike përllogariten 29...

Zvicra zgjidhet vendi më i mirë për të jetuar

Ky është viti i dytë që  Zvicra zgjedhet vendi më i mirë për të jetuar fal normës së ulët të papunësisë, forcës profesionale të punë, stabilitetit dhe prosperitetet ekonomik. Vendi Alpin është zgjedh...

Fshati në Zvicër që kërkon banorë

Braktisja e zonave rurale është një fenomen i pashmangshëm e me kosto. Probleme të tilla nuk ka vetëm në Shqipëri,por edhe në Zvicër. Një fshat i vogël i quajtur Albinen është reduktuar me vetëm 240 ...

Lauterbrunnen, lugina në alpet zviceriane me 72 ujëvara

Në Berner Oberland në alpet zvicerane rreth 70 km në juglindje të Bernit, shtrihet lugina Lauterbrunnen, e cila konsiderohet të jetë një nga më të bukurat në Evropë. Në pjesën e poshtme të kësaj lugi...

E gjithë Zvicra në miniaturë..(Foto)

“Swissminiatur” është një park që ndodhet në pjesën italisht-folëse të Zvicrës, në kantonin Ticino dhe është një prej vendeve më të famshme për t’u vizituar në këtë vend. Nëse koha dhe paratë nuk ju ...