Tarracat shumëngjyrëshe të Kinës

Huanglong që shtrihet në pjesën jugore të vargmaleve Minshan është i njohur me florën dhe faunën e pasur, malet e bukura dhe rrjedhën e lumit Fujiang, por ajo që bie në sy më së shumti janë tarracat shumëngjyrëshe Huanglonggoua.

Gjatë mijëvjeçarëve të ndryshimeve gjeologjike, depozitat e mineraleve dhe burimet e shumta kanë krijuar një varg të tarracave natyrore, ujëvarave dhe pishinave të cilat në mesin e majave të maleve të mbuluara me borë duken si një dragua i madh.

Edhe pse shumë peisazhe në Kinë janë të kërcënuara nga industrializimi, Huanglong dhe banorët e tij, tani për tani nuk e kanë këtë problem, sepse janë nën mbrojtjen e rreptë të shtetit dhe UNESCO-s.

tarraca-kine2

tarraca-kine7

tarraca-kine9

tarraca-kine3

tarraca-kine4

tarraca-kine6

tarraca-kine5

 

Pin It