Të gjitha fshehtësitë e gjethes së dafinës

Gjethe dafine keni me siguri në shtëpi, mirëpo nuk jeni të sigurt që mund të përdoret edhe kështu.

Edhe pse tani e përdorim kryesisht si mëlmesë, na janë të njohura edhe cilësitë shëruese të fletës dhe piklave të e dafinës, ndërkaq substancat kryesore aktive janë pineni dhe cineoli, si edhe vajrat eterikë të cilat na bëjnë të ndihemi të relaksuar psikikisht.

Përkundër dobive nga gjethet e dafinës, janë të paktë ata që dinë se gjethet e dafinës mesdhetare, që janë të gjelbra gjatë tërë vitit, mund të përdoren edhe për gjëra të tjera, pos për përgatitjen e ushqimi

Të gjitha fshehtësitë e gjethes së dafinës

Nxitë humor të mirë; rregullon tretjen; zvogëlon rrezikun nga sëmundjet kardiovaskulare; trajton kollën.

Gjethja e dafinës përdoret shpesh në kozmetikë. Ajo u shtohet kremrave, losioneve dhe shampove për flokët e yndyrshme, si dhe stimulon rritjen e tyre.

Pin It