TeenSafe, aplikacioni që lejon prindërit të monitorojnë fëmijët

Aplikacioni mobil, TeenSafe është një aplikacion i monitorimit “i sigurt” për iOS dhe Android, i cili u lejon prindërve të shohin mesazhet dhe vendndodhjen e fëmijës së tyre, të monitorojnë ata që po telefonojnë dhe të kenë qasje në historinë e tyre të shfletimit të internetit dhe të gjejnë se cilat aplikacionet ata kanë instaluar.

Megjithëse aplikacionet për monitorimin e të rinjve janë të diskutueshëm dhe shkelje e madhe e privatësisë, kompania thotë se nuk kërkon që prindërit të marrin pëlqimin e fëmijëve të tyre.

Por kompania me qendër në Kaliforni, Los Angeles, la të pambrojtur dhe pa një fjalëkalim të gjithë përdoruesit.

Robert Wiggins, një studiues i sigurisë në Mbretërinë e Bashkuar që kërkon të dhëna publike dhe të ekspozuara, gjeti dy servera të rrjedhshëm.

Serverat u tërhoqën nga linja pasi ZDNet lajmëroi kompaninë, duke përfshirë një tjetër që përmban atë që duket të jenë vetëm të dhënat e testimit.

“Ne kemi ndërmarrë veprime për të mbyllur një nga serverat tanë për publikun dhe për të filluar alarmimin e konsumatorëve që potencialisht mund të ndikohen”, tha një zëdhënës i TeenSafe për ZDNet të dielën.

 TeenSafe pohon të ketë mbi një million prindër, përdorues të shërbimit.
Pin It