Telefonat që mund ti lani me sapun

ttruytr

Edhe pse teknologjia po tenton të perfeksionohet në lidhje me rezistencën ndaj ujit, të celularëve me prekje, në krye të klasifikimit të telefonave më rezistentë qëndron kompania japoneze Kyocera.

Dy telefonat “Torque G02” dhe  “Digno Rafre”i kanë kaluar pritshmëritë. Telefoni  “Torque G02” është rezistent edhe ndaj ujit të kripur ndërsa “Digno Rafre” mund të lahet me sapunb deri në 40 gradë celisius.

Samsung Galaksy S7 dhe  Sony Xperia X, janë të mbrojtur vetëm nga ujërat e pastër, por këta telefona nuk janë rezistent nesë bien në det, apo nëse bien në lavaman.

Për të dy telefonat janë përdorur materiale të ndryshme rezistente në mënyrë që të mbrojnë telefonin nga uji dhe është pajisur me censorë të cilët përthithin lagështinë.

Pin It