Tetori, muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit

Tetori është caktuar si muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit në të gjithë botën, për të rritur vëmendjen dhe mbështetjen për sensibilizimin, zbulimin e hershëm, trajtimin, si dhe kujdesin ndaj kësaj sëmundjeje.

Për të pasur një zë më shumë në ndërgjegjësimin e zgjodhëm ta trajtonim këtë temë në emisionin ‘Spektrum Jetësor’. Ishim në studio me znj.Teuta Maci(farmaciste).

Farmacistja tha se informimi dhe sensibilizimi ka çuar në zbulimin dhe diagnostikimin e hershëm të kancerit. Sa më herët të zbulohet kanceri i gjirit, aq më tepër rriten edhe mundësitë për shërimin e tij.

Për t’u informuar më tepër dëgjoni emisionin e plotë në soundcloud.com

 

 

 

 

 

Pin It