Thënie nga Anatole France

12 tetor 1924 u nda nga jeta Anatole France, letrar francez dhe fitues i i çmimit Nobel për letërsi

  1. Barazia e ligjit u ndalon të pasurve ashtu si të varfërve, të flenë nën ura, të lypin dhe të vjedhin ushqim. Toka është si femra: nuk do që të jemi as të ndrojtur e as të dhunshëm me të.
  2. Poezia duhet të jetë shpërthimi natyror i shpirtit tonë.
  3. Nëse pesëdhjetë milion njerëz mbështesin një marrëzi, ajo njësoj mbetet një marrëzi.
  4. Të urtët nuk janë kureshtarë.
Pin It