Thuhet shpesh vraponi se bëheni të fortë, binduni edhe njëherë

family-run-outdoors

Nëse doni të jeni të fortë, vraponi. Nëse deri tani keni menduar pse duhet të vraponi, binduni me arsyet e mëposhtme.

1.Humbja e peshes

Vrapimi është një nga sportet më të mira për të humbur peshë e përveç tjerash sepse vrapimi ul apetitin.

2. Sistem Kardiovaskular më të fortë

3.Rrit kapacitetin e muskujve për të përdorur oksigjenin.

4.Çliron hormone endorfina, ndryshe hormone” të lumturisë”

5.Rrit aktivitetin mendor

6.Forcon sistemin imunitar dhe rrit hemoglobinën në gjak

7.Të qetëson, ul ndjesitë e urisë dhe ndihmon për të patur një gjumë më të mirë

8.Rigjeneron qelizat e mëlçisë

9.Parandalon osteoporozën te të moshuarit.

10.Përmirëson gjendjen shpirtërore, nuk ka dyshim në këtë dhe se njëra nga dobitë kryesore të vrapimit është ndjenja e mirë që ju arrini të keni duke u larguar nga të gjitha streset e jetës së përditshme.

Pin It