“Tregohu aq i fortë në veprime, sa je në mendime”

Tregohu aq i fortë në veprime, sa je në mendime (William Shakespeare)

Çdokush mund të zemërohet, është e lehtë, por të zemërohesh me njeriun e duhur në momentin e duhur dhe me qëllimin e duhur, dhe në mënyrën e duhur, kjo nuk është në fuqinë e askujt dhe nuk është aspak e lehtë (Aristoteli)

I fortë është ai që është në gjendje të kap çdo komunikim mes shqisave dhe mendjes (Napoleon Bonaparte)

Njerëzit e mirë nuk kanë nevojë për ligje për t’i treguar atyre të veprojnë me përgjegjësi, ndërsa njerëzit e këqij do ta gjejnë një mënyrë për të thyer ligjet (Platoni)

Ajo që nuk më vret më bën më të fortë (Friedrich Nietzsche)

Nuk mund të shkelësh dy herë në të njëjtin lumë (Herakliti)

 

 

Pin It