Tregu i punës në të ardhmen: Më shumë burra që bëjnë punën e grave

E ardhmja do të tregojë që nuk do te ketë më dallim midis punëve që mund të bëj një grua nga një burrë. Vendet e punës të zëna nga gratëe mund të zëvendësohen nga burrat.

Një investigim i New York Times vuri re se në SHBA nga 2000 deri në vitin 2010 numri i meshkujve të punësuar në profesione që konsiderohen si femërore ishte dyfishuar.

Nisur nga ky raport i viteve më parë kohët e fundit u bë një studim i tregut të punës që rezultoi se kishte një ndryshim thelbësor.

Shumë meshkuj janë të aftë të bëjnë dhe punë që deri tani kanë qenë domeni i grave; si puna me grep, babysiter, edukatorë etj.

Nga ana tjetër edhe femrat gjithnjë e më shumë po bëjnë punë të meshkujve, si mekanike, teknike laboratori, instruktore për automjete.

Pin It