Turistët “pushtojnë” Jezercën

240195

Lugina e Valbonës është ‘pushtuar’ për disa ditë me radhë nga dhjetra motoçiklistë dhe alpinistë nga i gjithë vendi, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Bosnja ku autoritetet lokale në bashkëpunim me organizatorët synojnë që të promovojnë akoma më shumë këtë perlë të turizmit malor në Shqipëri.
Sipas kryetarit të Bashkisë Tropojë, Besnik Dushaj në këtë aktivitet sportiv të gjithë të pranishmit kanë pasur mundësi që të vizitojnë të gjitha resurset turistike që të ofron Valbona, ndërkohë që ata kanë shkuar edhe në pikën më të lartë, atë të Jezercës.

Dushaj shton se, të tilla aktivitete janë shumë të rëndësishme për promovimin e mëtejshëm të zonës si dhe thithjen e sa më shumë turistëve vendas e të huaj për të vizituar Luginën në të gjitha stinët e dimrit.

Pin It