Ujku të cilin ti ushqen…

Një plak indian i thotë nipit të tij : “Brenda nesh kemi dy ujqër të cilët kacafyten për të fituar nga njëri tjetri. Njëri është i ligë, xheloz, lakmitar, gënjeshtar dhe egoist.

Tjetri është i mirë, i lumtur, i dashur, i përulshëm, i kujdesshëm dhe i sinqertë.”

Nipi e pyet: “Cili ujk fiton?” Gjyshi i përgjigjet: “Ujku të cilin ti ushqen.”

Pin It