Veçanësia e urës së ujit në Hollandë

ky-mbikalim-ne-hollande-3

Ura e ujit në Hollandë cilësohet si një nga urat më të veçanta në bootë, ku shkrihet mjeshtëria arkitekturore.

Ura lidh tokën holandeze me Flevoland, një ishull artificial. Ura është ndërtuar në vitin 2002. Në atë kohë u diskutuan shumë ide, duke përfshitë një tunel nënujor dhe një urë të zakonshme.

Sot më shumë se 28 mijë makina udhëtojnë në këtë urë dhe anijet kalojnë të qeta përmes ujit mbi të.

ura22

Pin It