Vendet nordike drejt ‘zhdukjes’ së parasë

 nordics-how-they-prefer-to-pay-800x300

Dita-ditës po shihet që të gjitha blerjet, shërbimet, pagesat po bëhen me një kartë krediti, duke e nxjerrë nga qarkullimi paratë letër.

Suedia, brenda 5 viteve mund të mos përdorë më para kesh. Madje aty shumica e institucioneve apo bizneseve nuk pranojnë para në dorë.

Suedia ishte ndër të parat vende që futi në qarkullim paranë letër dhe sot mund të jetë e para që do ta braktisë. Po njësoj po ecin edhe vende të tjera nordike si: Norvegjia, Danimarka apo Finlanda.

Pin It