Vlerat e çajit të sherebelës

Sherebela është një bimë aromatike dhe mjekësore. Ajo është e njohur që në antikitet për vetitë e saj kuruese. Shkenca ka dëshmuar se sherebela ka veprim antibakterial, ndihmon kundër dhimbjeve  dhe temperaturave të larta. Praktika ka treguar që në mënyrë të shkëlqyeshme pastron gjakun dhe po ashtu ndihmon mirë tek nxjerrja e sekrecionit nga organizmi.

Çaji i sherebelës me mjaltë dhe lëng limoni mbetet një solucion shumë i mirë për gryket e skuqura. Çaji i përftuar nga zierja e bimës përdoret për pastrimin e gjakut, kundër djersitjes gjatë natës.

Dobitë e Çajit Sherebela

-Për ftohje (laringit, bronkit, bajame)

-Kundër stresit

-Qetësues

-Forcon kujtesën

-Rregullon tretjen në stomak

-Kundër djersitjes

-Ndalon rënien e flokëve   /ATA/

Pin It