Vlorë, Klosi: Bashkitë duhet të ngrenë me shpejtësi njesitë e mbrojtjes së fëmijëve

20160513_105840

Shfrytezimi i femijëve të mitur është një probrem mjëft i hasur në vendin tonë. Shpesh herë të gjithëve na ka rastisur të shogim fëmijë të mitur të cilët shfrytëzohen për të lypur apo për të punuar. Nismës së Ministrisë së Mirqënies Sociale dhe Rinisë i është bashkuar edhe Ministria e brendëshme dhe OSBE, ndërsa bashkia e Vlorës është e para e cila ka firmosur Planin Lokal te Mbrojtjes së femijeve.

Ministri Klosi në fjalën e tijë në panairin e shërbimeve për fëmijë në Vlorë tha se Bashkitë si një organ me shumë kopetenca lokale duhet të ngrenë me urgjencë njësitë e mbrojtjes se fëmijeve, strukturat e plota me psikologe dhe sociologe, per tiu pergjigjur nevojes emergjente per trajtimin dhe keshillimin e femijeve.

Edhe Zv.Ministrja Elona Gjebrea tha se polica e shtetit do te angazhohet maksimalisht per ti ardhur ne ndihme kësajë nisme në rastet e evidentimit të shfrytëzimit të tyre. Ndersa Ambasadori i OSBE-së në Shqipëri Florian Rauning tha se shfrytëzimi i fëmijëve të mitur është një fenomen mjaftë shqetësues dhe se duhet veprohet me shpejtësi, për këtë ka shprehur mbështetjen e prezencës së OSBE-së.

Pin It