Zakone jetësore që mund t’i mësoni në më pak se 10 minuta

Ka aftësi  të cilat janë të lehta për t’u mësuar në disa minuta. Këto truke mund t’iu kursejnë shumë kohë dhe mund kur bëhet fjalë për problemet e vogla të jetës.

1.Mësoni të ndërroni një gomë

“Ndoshta është shumë e rrallë, por ia vlen të mendosh para se t’ju nevojitet. -Ben Mordekai

2.Identifikoni luleshtrydhet më të freskëta

“Nuhatini ato. Nëse ato mbajnë erë si luleshtrydhet, blijini ato. Nëse duken të mrekullueshëm, por nuk kanë erë, ato nuk do të kenë shije.” -Cyndi Perlman Fink

3.Merrni një portokall

“Merrni një portokall. Nëse është i lehtë, ai nuk do të jetë me lëng. Zgjidhni ato portokallë që janë më të rëndë në krahasim me portokallët e tjerë me madhësi të ngjashme, ato do të jenë më të shijshëm.” -Karen Opas

4.Mësoni si të shpejtoni leximin

“Gjëja e parë që duhet të bëni është të eliminoni zërin brenda kokës tuaj, të lexoni VETËM me sytë tuaj: Çfarëdo që të bëni, mos e përdorni zërin brenda kokës tuaj kur mësoni ta bëni këtë pjesë. Ndërsa po mësoni sesi ta bëni këtë gjë, shkoni përpara dhe lexoni fjalë më fjalë dhe shkoni mbi rreshtat me gishtin tuaj. Vetëm punoni në eliminimin e zërit. Pse? Sepse nuk mund t’i thoni fjalët aq shpejt sa mund t’i kuptoni… Meqë po lexoni me sytë, provoni leximin e dy ose tre fjalëve në një kohë.” -Raj Rai

5.Të mos e dërgoni email-in në Google

Google kohët e fundit e bëri më të lehtë mos dërgimin e email-eve potencalisht të turpshme ose të dëmshme. Së pari, shkarkoni aplikacionin në desktop-in tuaj. Më pas, klikoni “enable undo send” nën tab-in “general” në këndin e sipërm të djathtë dhe vendosni se sa dëshironi që të jetë koha e anullimit.

6.Mësojeni veten të bini në gjumë më shpejt

“Shikoni për modelet në zhurmën e rastësishme të qepallave dhe përpiquni ta “ndiqni” atë. Pasi të filloni të shihni imazhe të plota, jeni në proces për të ëndërruar. Është në rregull nëse kuptoni papritur se po e bëni këtë dhe kështu zgjoheni. Mund ta provoni përsëri, thjesht relaksohuni, mos mendoni për asgjë dhe shikoni imazhet e bukura, mos u shqetësoni nëse zgjat pak kohë, vetëm vazhdoni kështu.” -Arpit Paree

7.Zgjohuni herët

Disa truke të thjeshta për rutinën tuaj të mëngjesit  duke përfshirë injorimin e butonit të alarmit tuaj dhe daljen jashtë shtëpisë sa më shpejt që të jetë e mundur pas zgjimit, mund t’ju ndihmojnë të transformoheni në një person që ngrihet herët.  /Business Mag/

Pin It