Zakone jetësore që mund t’i mësoni për pak minuta

Ka aftësi  të cilat janë të lehta për t’u mësuar në disa minuta. Këto truke mund t’iu kursejnë shumë kohë dhe mund kur bëhet fjalë për problemet e vogla të jetës.

1.Mësoni të ndërroni një gomë

“Ndoshta është shumë e rrallë, por ia vlen të mendosh para se t’ju nevojitet. -Ben Mordekai

2.Identifikoni luleshtrydhet më të freskëta

“Nuhatini ato. Nëse ato mbajnë erë si luleshtrydhet, blijini ato. Nëse duken të mrekullueshëm, por nuk kanë erë, ato nuk do të kenë shije.” -Cyndi Perlman Fink

3.Merrni një portokall

“Merrni një portokall. Nëse është i lehtë, ai nuk do të jetë me lëng. Zgjidhni ato portokallë që janë më të rëndë në krahasim me portokallët e tjerë me madhësi të ngjashme, ato do të jenë më të shijshëm.” -Karen Opas

4.Mësoni si të shpejtoni leximin

“Gjëja e parë që duhet të bëni është të eliminoni zërin brenda kokës tuaj, të lexoni VETËM me sytë tuaj: Çfarëdo që të bëni, mos e përdorni zërin brenda kokës tuaj kur mësoni ta bëni këtë pjesë. Ndërsa po mësoni sesi ta bëni këtë gjë, shkoni përpara dhe lexoni fjalë më fjalë dhe shkoni mbi rreshtat me gishtin tuaj. Vetëm punoni në eliminimin e zërit. Pse? Sepse nuk mund t’i thoni fjalët aq shpejt sa mund t’i kuptoni… Meqë po lexoni me sytë, provoni leximin e dy ose tre fjalëve në një kohë.” -Raj Rai

5.Të mos e dërgoni email-in në Google

Google kohët e fundit e bëri më të lehtë mos dërgimin e email-eve potencalisht të turpshme ose të dëmshme. Së pari, shkarkoni aplikacionin në desktop-in tuaj. Më pas, klikoni “enable undo send” nën tab-in “general” në këndin e sipërm të djathtë dhe vendosni se sa dëshironi që të jetë koha e anullimit.

Pin It