Zbulohet kërpurdha që lufton kancerin

kerpurdha

Inonotus Obliquus është emri latin i një kerpurdhe  parazitare  e cila rritet te druri i mështekën e ngjan me një lëvore të djegur. Në fakt, kjo kërpudhë është kancer i mështeknës, por shërben si ilaç kundër kancerit të njeriut. Sidomos varianti siberian i kësaj kërpudhe është shumë i dobishëm.

Ajo përmban fenole, melaninë, tripeptoide dhe thartirë betulinike, ku sidomos përbërësi i fundit është efikas kundër kancerit. Kjo kërpudhë është efikase thuajse kundër të gjitha llojeve të tumoreve, por sidomos kundër kancerit të gjirit, ezofagut, qafës së mitrës, prostatës, mushkërive, lukthit, shpretkës, trurit, si dhe të gjitha llojeve të leukemisë, melanomave dhe limfomave.

Me anë të mekanizmit të apoptozës kjo kërpudhë shkatërron qelizat e deformuara. Kjo kërpudhë është efikase edhe kundër stresit, i cili shkakton rreth 90% të sëmundjeve në botë.

Pin It