Jeta e përditshme e tibetianëve në mërgim

Ndërsa Perandoria Tibetiane e shekullit 17 u nda në disa territore pas rënies së saj, një pjesë e tibetianëve sot jetojnë në provincat kineze, kurse një pjesë e qeverisë tibetiane në mërgim jeton në ...

Banka e Shqipërisë çel “Muzeun e Parave”

Banka e Shqipërisë çeli “Muzeun e Parave”, një muze që ka në thelb valutën shqiptare ndër shekuj, por edhe objekte të tjera historike që lidhen me të shkuarën e Bankës dhe me antikitetin. “Përurimi i...

Festat e 28-29 nëntorit në Tiranë

Festimet në kryeqytet gjatë 28 nëntorit, Dita e Pavarësisë së Shqipërisë dhe 29 nëntorit, Dita e Çlirimit. Foto: Ivana Dervishi/BIRN.  

Foto të mrekullueshme të natyrës

Bota është e mbushur plot me vende të mrekullueshme. Fotografitë e mëposhtme ju sjellin bukuri magjepse të shkrepura në vende dhe stinë të ndryshme.