Rregullat po ndryshojnë: Dërgimi i email-ve, orë pune

Studiues anglezë kanë dalë në përfundimin se, dërgimi i “e-mail”-eve për qëllime pune gjatë kohës që udhëton për në punë po bëhet gjithnjë e më i domosdoshëm, aq sa kjo kohë duhet konsideruar si pjes...

70-80 % e shqiptarëve duan të punojnë jashtë

Në sondazhin e zhvilluar nga Boston Consulting Group dhe kompania ndërkombëtare e rekrutimit “The Network” rezulton se Shqipëria ka popullsinë më të lartë në ballkan të cilët preferojnë të punojnë në...

Ligji që i mban të motivuar punëtorët në Francë

Në Francë shefat nuk kanë të drejtë t’i pengojnë punëtorët jashtë orarit të punës. Punëtorët nuk e kanë për detyrë t’iu përgjigjen thirrjeve jashtë orarit të punës. Madje ata këshillohen t’i fikin te...

Si të gjeni një punë që mund ta punoni nga shtëpia?

Me zhvillimin e internetit shumë punë janë lehtësuar, disa prej lehtësimeve janë edhe mundësia për të marrë një pagë vetëm nga shtëpia, pa pasur nevojë të keni një zyre apo një staf. Ja disa nga mund...

Franca, vendi ideal për të punuar

Në Francë shefat nuk kanë të drejtë t’i pengojnë punëtorët jashtë orarit të punës. Punëtorët nuk e kanë për detyrë t’iu përgjigjen thirrjeve jashtë orarit të punës. Madje ata këshillohen t’i fikin te...

Puna para kompjuterit kërkon vitaminën A

Puna para kompjuterit është e lodhshme e ndonjëherë  çon në ndonjë problem fizik. Duke u fokusuar në ekranin e kompjuterit, sytë gjithmonë reagojnë ndaj pikave të ndritshme dhe të errëta. Ndaj ata që...