Lajme

OKB bën thirrje për $4,4 mld për të shpëtuar 20 mln njerëz nga uria

Organizata e Kombeve të Bashkuara deklaron se duhen 4,4 miliardë dollarë financime në mënyrë urgjente për të përballuar situatat e urisë në Nigeri, Somali, Sudan të Jugut dhe Jemen. Sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres, thotë se nevoja për ndihmë në këto zona është e menjëhershme. “Më shumë se ...
Read More

SHBA, myslimanët mbledhin $60,000 për të riparuar varrezat e dëmtuara të hebrenjve

Më shumë se 100 gurë varri u dëmtuan këtë javë në një varrezë të hebrenjve në St. Louis, Misuri në SHBA. Si kundërpërgjigje aktivistët myslimanë filluan një fushatë për të mbledhur fonde për të riparuar dëmtimet. Ata kanë mbledhur më shumë se 60,000 dollarë brenda më pak se 24 orësh ...
Read More

Dilema prindërore: “A është fëmija aq i sëmurë sa të mos shkojë në shkollë?”

Pjesa më e vështirë për prindërit rreth vendimit “fëmija im është shumë i sëmurë për të shkuar në shkollë” është ajo e nxitimit rutinë të mëngjesit. “Është e vështirë të marresh një vendim në mëngjes”, thotë Dr. Timothy Shope, një profesor i asociuar i pediatrisë në librin “Menaxhimi i Sëmundjeve ...
Read More

Shkupi ofron transport falas për të ulur nivelin e lartë të ndotjes

Bashkia e kryeqytetit të Maqedonisë, Shkupi po ju ofron banorëve transport falas për të zvogëluar përdorimin e makinave. Kjo masë do të zbatohet deri në rënien e nivelit të ndotjes. Përqendrimet e grimcave toksike ajrore në Shkup kanë qenë rreth 20 herë mbi vlerat e sigurta në 10 ditët e ...
Read More

Presidenti Nishani vlerëson H. Ali Korçën me Dekoratën “Nderi i Kombit”

Në një ceremoni të veçantë të zhvilluar në mjediset e Institucionit të Presidentit të Republikës, Kreu i Shtetit vlerësoi me Dekoratën “Nderi i Kombit” Hafiz Ali Korçën (pas vdekjes) me këtë motivacion: “Për rolin dhe kontributin e tij të rëndësishëm e vetëmohues në dobi të çështjes kombëtare: si martir i kombit e kulturës shqiptare, ...
Read More

Rritet çmimi i gazit për mjetet, tregtarët abuzojnë edhe me përdoruesit familjarë

Gjatë ditëve të fundit çmimi i gazit për automjetet është rritur sërish për të tretën herë që nga fillimi i janarit të vitit 2017. Në pikat e tregtimit të naftës dhe gazit për automjete, një litër gaz tregtohet me 67­-74 lekë/litër, ndërsa në fund të vitit të kaluar çmimi i ...
Read More

Rritet numri i bizneseve pasive në vend

Bizneset pasive arritën në 106,439 sipas listës së Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve e cila shënon këto biznese. Zhvillimet tregojnë se rreth gjysma e bizneseve në vend kanë pushuar aktivitetin. Lista e bizneseve pasive numëronte 95,089 subjekte në muajin gusht. Kjo do të thotë se për pesë muaj kësaj liste ...
Read More

Marrëveshja me Italinë, lehtësim për biznesin në doganë

Italia do të rrisë investimet e saj në Shqipëri duke ndihmuar sipërmarrjet italiane në territorin shqiptar. Drejtoria e Përgjithshme e Doganave nënshkroi sot një marrëveshje bashkëpunimi me Shoqatën e Industrialistëve Italianë në Shqipëri. Marrëveshja u firmos nga Kreu i Administratës Doganore Belinda Ikonomi, dhe Presidenti i Confindustria Albania Donato D'Agostino ...
Read More

Kreditë e buta, kriteret për të përfituar

Rreth 1000 qytetarë të Tiranës do të mund të përfitojnë nga programi për kreditë e buta, pas miratimit të tij në mbledhjen e ardhshme të Këshillit Bashkiak. Këta qytetarë, të cilët kanë aplikuar për kredi për të blerë banesa të reja ose për të zgjeruar hapësirën e tyre të banimit, ...
Read More

Bashkëpunim Shqipëri-Austri për strehimin social

Në Tiranë po zhvillohet workshopi 4-ditor për Programin e Strehimit Social, i cili do të zgjasë deri në 16 shkurt. Programi po zbatohet me asistencën e qeverisë austriake. Instrumenti për Asistencë Teknike dhe Shkëmbim të Informacionit të Komisionit Europian (TAIEX) i Austrisë po asiston Qeverinë Shqiptare në fushën e implementimit të politikave ...
Read More
Pin It