Llastimi, rruga e gabuar për edukimin e fëmijëve

Kohët e fundit shohim se shumë familje u marrin fëmijëve të tyre veshje, pajisje elektronike, lodra apo ushqime për të cilat nuk kanë nevojë. Ky stil jete familjare i fokusuar te fëmija është një nga...

Konsumoni arra, mbani larg sëmundjet dhe kilet e tepërta

Humbja e peshës mund të jetë proces i vështirë, por shkencëtarët kanë zbuluar një ushqim të cilin duhet ta shtoni në programin e dietës tuaj në mënyrë që t’i keni shanset maksimale për të qëndruar të...

5 arsyet pse kanella është më e mirë se ibubrofeni

Duke njohur efektet e rrezikshme të ibubrofenit në sistemin kardiovaskular, roli i kanellës është një zevendësim perfekt i ibubrofenit Kërkimet e fundit kanë treguar se kanella është efektive në redu...

Ushqimet që ju duhen për një ditë të ngarkuar pune

  Ushqimi është një faktor tepër i rëndësishëm që na ndihmon të qëndrojmë në humor dhe me fuqi edhe gjatë ditëve të ngarkuara. Gjëja e parë që duhet të bëni sapo zgjoheni është, hidratimi. Duke ...

Dita Botërore e Ushqimit

Dita Botërore e Ushqimit kremtohet nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO) çdo vit në datën 16 tetor (datë kur u krijua FAO në 1945). Kjo ditë organizohet që prej 1981 ...

Luftoni gripin dhe forconi imunitetin me hudhër!

  Hudhra është përdorur që në lashtësi për trajtimin e infeksioneve të frymëmarrjes të shkaktuara nga bakteriet dhe viruset. Nga analizat në  laborator është vënë se hudhrat janë me të vërtetë a...

Njihni tiparet dalluese të grupit tuaj të gjakut

Grupi i gjakut mund të jetë një tregues i rëndësishëm për të kuptuar sa unikë jeni. Ka katër grupe gjaku: A, B, AB, O. Secili grup ka karakteristika unike që mund të ndikojnë në humbjen e peshës, dis...

Të dhëna alarmante për obezitetin

Vitet e fundit obeziteti është kthyer në një nga shqetësimet e mëdha që po prish çdo ditë e më tepër cilësinë e jetës. Parashikimet e reja tregojnë rritje të vazhdueshme të obezitetit në të gjitha ve...