“Hakmarrja më e mirë është ajo që nuk kryhet”…

Hakmarrja më e mirë është ajo që nuk kryhet. Revanshi më i mirë është t’i buzëqeshësh urrejtjes, të mbysësh zemërimin dhe t’u tregojmë të tjerëve se mund të jemi të lumtur. Sepse nuk ka strategji më ...

Nëse vërtet do diçka shumë…

Nëse ke një ëndërr, Nëse vërtet do diçka shumë, Mos u tërhiq kurrë, Vazhdo, Përpiqu, Lufto për të, prit dhe duro: Është vërtet e vështirë të presësh, të durosh, të harrosh, Por është shumë më keq të ...

Sot, Dita Botërore e Poezisë

21 marsi është shpallur nga UNESCO dita botërore e poezisë që nga viti 1999,. Vendimi i marrë në kongresin e 30-të të kësaj agjencie, zhvilluar në Paris, ka si objektiv kryesor mbështetjen e diversit...

Kalendari historik: 21 mars

Kalendari historik: 21 mars 21 Marsi është dita e 80 e këtij viti, deri në fund të tij janë edhe 285 ditë. 1188 – Atoku ngjitet në fronin e Japonisë. Ai ishte 7 vjeç, me armiq e rivalë të shumtë. Në ...

Kujdesi për mençurinë, të vërtetën…

“A nuk të vjen turp që ndjen kaq shumë të bësh para, famë dhe prestigj, kur nuk mendon të kujdesesh për mençurinë, të vërtetën dhe përmirësimin e shpirtit tënd?” /Sokrati/

“Adamah”, poezi nga Viola Isufaj

Ishim në studio me shkrimtaren Viola Isufaj, autoren e librit “Adamah”. Një libër ku gëlon emocioni njerezor, sa i vërtet, aq dhe i nevojshëm. Përmbledhja poetike është strukturur në nënt...

Të kërkosh pengesat…

“Detyra jote nuk është të kërkosh dashurinë, por thjesht të kërkosh dhe gjesh gjithë pengesat brenda teje, që i ke ndërtuar për ta penguar atë.” /Mevlana/