Për t’u dobësuar, përshpejtoni metabolizmin tuaj!

Metabolizmi bazë është funksioni që rregullon shpërndarjen e energjisë në trupin tonë. Kur nuk funksionon në mënyrën e duhur, na shëndosh ose dobëson, pavarësisht ushqimeve që konsumojmë. Si të përsh...

Studim: Jeta në vetmi ndikon negativisht në shëndet

Për shkak të dinamikës që ka dita kohët e sotme, shpeshherë na pëlqen që të rrimë vetëm. Mirëpo kjo nuk është zgjidhje e mirë gjithmonë. Sipas raportit të ri nga New York Times kjo nuk është ide e mi...

Qëllim kolektiv, i gjithë fshati në dietë!

Një fshat në Spanjën veriperëndimore ka nisur një iniciativë të shëndetshme duke synuar që 39.426 banorë të humbin 100 mijë kg brenda dy viteve. Një dietë e shëndetshme, ushtrime të rregullta dhe kon...

Tre erëzat që ju ndihmojnë të bini në peshë

Nëse dëshironi të dobësoheni, ekspertët kanë specifikuar 3 erëzat të cilat do t’iu ndihmojnë të humbisni në peshë. Shafrani Një studim ka treguar se konsumimi i rregullt i shafranit mund ta rregulloj...

Gabimet që bëjmë gjatë dimrit

Dimri është një periudhë delikate për shëndetin, e ndodh që të neglizhojmë disa gjëra që në fakt duhen patur kujdes. Mbështeteni në vitaminën C: Shumica e njerëzve e bazojnë në agrume furnizimin shte...

Veprime që dëmtojnë trurin tuaj

  Shmangia e mëngjesit Shumica e njerëzve që nuk hanë mëngjes kanë nivel më të ulët të sheqerit në gjak. Në rast se nuk hani mëngjes, truri juaj nuk do të ketë mjaft materie ushqyese, gjë që shpie de...

Pse duhet të flini në krahun e djathtë ?

  Pozicioni i gjumit  është  një faktor shumë i rëndësishëm për shëndetin fizik dhe mendor tuajin. Nëse flini në anën e djathtë, atëhërë  ju po e bëni gjumin si duhet. Kjo sepse të fjeturit në k...

Problemi nuk qëndron çfarë hani, por sa hani!

Flasim shpesh për ushqimet, për çka duhet të konsumojmë, por në fakt ka rëndësi  edhe madhësia e një racioni. Racionet e mëdha po rrezikojnë shëndetin e njerëzve duke i nxitur të hanë më shumë, thotë...