Sheh Ibrahim Karbunara – Dokumentar

Sheh Ibrahim Karbunara ishte klerik, patriot e politikan i pushkatuar nga komunizmi. Ndër organizatorët kryesorë të Kongresit të Lushnjës. Ai punoi fort deri në çlirimin e plotë të Shqipërisë, me bes...

NGA VETË JETA – KUJTIMI

Kur isha i vogël, sa herë që ngrihesha nga shtrati, shihja jastëkët e sfungjerët përdhé dhe qortoja shpesh nënën për çrregullsinë e saj. U rrita, u martova dhe tani kam një djalë të vogël, si drita. ...

PSE BESOJ NE FENE ISLAME – IMAM VEHBI ISMAILI

Kur më pyetën dhe kërkuan prej meje të shkoqis pse besoj në fenë islame, përgjigja ime e parë qe se unë besoj në këtë fe, për njat arsye që besoj se në çdo gjë tjetër, pse mendoj që është e vërtetë. ...

NGA VETË JETA – SHËRIMI

Doktori pa me kujdes filmin e grafisë së të moshuarit, pastaj tha: – Gjendja juaj nuk është shumë e mirë. Keni dhembje në krah të majtë? – Po, – iu përgjigj i moshuari. – Përs...

LE TË PRESË BOTA EDHE 5 MINUTA

Namaze të falur shpejt, pa kujdes, lutje të pabëra… në shumicën e rasteve ne e mbledhim menjëherë sexhaden pasi përfundojmë faljen e namazit pa bërë tesbihet apo duanë duke nxjerrë si shkak punët ton...