• Gjuha e përbashkët

  Një herë një njeri u dha ca para katër personave. “Me këto merrni diçka për të ngrënë” i tha. Pasi i morën paratë, njëri prej tyre i cili ishte nga Ir...

 • Urtësia e ditës së Ashures

  Dita e ashures përkon me një sërë ngjarjesh të shënuara në historinë e njerëzimit. Në lidhje me këtë, imam Gazali thotë: “Për epërsitë e kësaj dite na...

 • Në këtë rrugëtim, lëre zemrën të jetë udhërrë...

  Rumi: “..Ndonëse rruga s’merr kurrë fund, bëj një hap përpara dhe vazhdo të ecësh, mos ki frikë nga largësia. Në këtë rrugëtim, lëre zemrën të jetë ud...

 • Agjërimi i ditës së Ashures

  Sipas një transmetimi të Abdullah bin Abasit, kur profeti Muhamed a.s. erdhi në Medine, vuri re se hebrenjtë mbanin agjërim ditën e ashures dhe pyeti ...

 • Të jesh i gëzuem, se gëzimi yt jep shpresa ed...

  Të jesh i gëzuem, se gëzimi yt jep shpresa edhe tjerve. Në rasë se tryeza e shkrimit të çalon ti qeshu, Në rasë se e vetmja karrigë që ke në shtëpi as...

Lajme

RSS