Ka disa vende në botë që janë magjikë

Ka kaq shumë vende të mahnitshme në Tokë, të bëra nga njeriu dhe nga natyra, por disa prej tyre duken sikur janë aliene dhe nuk ekzistojnë. Për shembull, “Door to Hell” në Turkmenistan që është 69 me...

Bota fsheh gjëra që nuk e dini se ekzistojnë

  Bota fsheh brenda saj gjëra të cilat nuk shkojnë nëpër mend që ekzistojnë.  Po ju sjellim 7  prej tyre, për të kuptuar që  kemi akoma për të mësuar. Një makinë për shtrimin e pllakave Mekanizmi i b...

Teknologjitë e vjetra për të cilat kemi nostalgji..

Bateria që nuk mbaronte kurrë 2.Të fiksuarit pas filmave e dinë se për çfarë bëhet fjalë 3. Kur nuk kishte GPS 4.Maus me një top brendA,  Sot nuk keni as kabull.   5.Ju kujtohet aparati me film?...

Ishulli me shtëpiza që jepet falas për artistët

Një grup arkitektësh dizenjuan një ishull me shtëpi të vogla në Norvegji, ku mund të shkohet vetëm me varkë. Projekti fitoi një nga çmimet Architizier 2018, që vlerëson projektet më të bukura në botë...

Kjo është rruga më e ngushtë në botë..

  Sipas Librit të Rekordeve Botërore Guinness, rruga më e ngushtë në botë gjendet në qytetin Reutlingen, në Gjermani dhe quhet “Spreuerhofstraße”. Kjo rrugë që ndodhet në mes të dy shtëpive të vjetra...

Vjeshta, oaz qetësie e meditimi… kohë paradimri

Magjike vjeshta, me gjithë ngjyrat, tapetin e gjetheve, freskinë e mëngjeseve e ftohtin e mbrëmbjeve. Natyra që flet me anë të stinëve, duket sikur ka dhuruar vjeshtën për ne si oaz qetesie e meditim...