Në mëngjes, më mirë vrapi apo gjumi?

Mëngjesi është shpesh koha e vetme e disponueshme për stërvitjet për të ndarë pak jetën nga puna, familja dhe mbrëmja me miqtë. Po a do të ishte mirë për shëndetin në përgjithësi të vazhdonim të flin...

Studim: Gratë më të mira në udhëheqje sesa burrat

Një studim i ri ka arritur në përfundimin se gratë janë më të përshtatshme për udhëheqje sesa burrat. Studimi, i udhëhequr nga Profesor Oyvind L. Martinsen, kreu i Lidershipit dhe Sjelljes Organizati...

Studim: Emocionet kanë lidhje të ngushtë me aromat

Sipas një studimi nga Shkolla e Lartë Ndërkombëtare e Studimeve të Avancuara në Trieste (SISSA)është zbuluar se ka një lidhje të ngushtë mes perceptimit të erërave dhe emocioneve, që vjen për shkak t...

Studim: Serialet televizive dëmtojnë gjumin!

Sipas një studimi të Universitetit të Leuven (Belgjikë) dhe atij të Miçigan (SHBA) të shikuarit vazhdimisht e serialeve televizive dëmton gjumin, e bën më pak cilësor, rrit ndjesinë e lodhjes dhe pag...

Studimi i fundit: Kafja të zgjat jetën

  Për kafenë është folur shumë, kjo pije ka qënë objekt debati shumë herë. Kafeina, është shkaktarja për rritjen e presionit të gjakut, shtimit të rrezikut për atak kardiak tek të rinjtë, pagjum...