E vërtetuar, njerëzit që zgjohen herët kanë sukses!

Sipas një studimi të publikuar në një revistë Psikologjike, personat që zgjohen para orës 06:00 nuk janë vetëm më produktive dhe miqësore, ata janë edhe më të suksesshëm.

90% e sipërmarrësve dhe artistëve, besojnë se të zgjohesh para orës 06:00 do të marrësh fillimin më të mirë të ditës.

Ja disa nga arsyet pse zgjimi herët mund t’ju bëjë më të suksesshëm në jetë:

  1. Ju mund të filloni ditën tuaj jashtë të qetë dhe të relaksuar në vend se të nxitoni duke u përpjekur për të marrë çdo gjë gati.
  2. Mendja juaj është edhe më e qartë dhe e mprehtë në mëngjes që do të thotë që ju mund të trajtoni detyrat tuaja më të vështira të ditës, në vend që t’i lini për pasdite vonë.
  3. Ju keni më shumë kohë për të ngrënë një mëngjes me kalori, të cilat mund të ndikojnë në metabolizmin tuaj dhe t’ju ndihmojë të ndiheni plot energji.
  4. Të zgjoheni herët do të thotë që ju keni kohë për të ushtruar, duke ju bërë të ndjeheni mirë dhe të lumtur.
  5. Mendja juaj është më reflektive në mëngjes duke e bërë atë të përsosur për meditim.
  6. Në mjekësinë kineze të lashtë, orët mes 5-7 të mëngjesit janë më të mira për sistemin e tretjes. Kjo do të thotë se gjatë kësaj kohe ju duhet të eliminoni lwwndët e panevojshme nga trupi juaj.
  7. Studimet tregojnë se mendja jonë është më kreative gjatë natës, por më produktive në mëngjes, duke e bërë atë kohën e përkryer për të marrë ato ide kreative dhe t’i vini ni ato në veprim.
Pin It