Dobitë e dërgimit të salavateve

Përfitimi i dhjetë salavateve nga Allahu xh.sh. – thotë Pejgamberi .a.s.: “Kush më dërgon një salavat, Allahu atij i dërgon dhjetë salavate” (Buhariu) Kthimi i salavatit prej Pejgamberit a.s. – “Nuk ...

Surja Fatiha, çelësi i shpalljes hyjnore

Surja “Fatiha”, thuhet me të drejtë se përfshin në përmbajtje të gjithë Kur’anin. Komentatorët e Kur’anit kanë thënë se në këtë sure, ndodhen të gjitha dispozitat e Kur’anit si: Zoti dhe vetitë e Tij...

Shpresa është si një lule…

Shpresa është si një lule e cila na përcjell ëmbëlsinë e aromës së saj, na magjeps me bukurinë dhe ngjyrat e saj. Ajo na detyron që të bëjmë ç’mos që ta ruajmë ashtu siç është, duke e vaditur dhe kuj...

Moti, e premte 29 mars 2019

Deri në mesditë moti mbetet me alternime kthjellimesh e vranësira kalimtare. Ndërsa vranësirat bëhen më të dukshme në zonat malore, kryesisht në Juglindje të vendit. Pasditja vijon me kthjellime e vr...

Në të blerë të dijes…

Rreziku është shumë më i madh në të blerë të dijes, sesa në të blerë të mishit dhe të pijes. /Platoni/

Moti, e enjte 28 mars 2019

Orët e para të ditës dominohen nga kthjellime dhe vranësira kalimtare në Veri dhe Qendër. Por vranësira të shpeshta dhe reshje shiu vijon të mbetet Rajoni Jugor dhe Juglindor. Pasditja dhe mbrëmja pë...