Hani mëngjes, do të parandaloni diabetin e tipit 2

Ngrënia e mëngjesit është një nga vaktet më të rëndësishme e që përcakton mirëqënien e ditës tuaj. Ushqyerja në mëngjes përmirëson nivelin e glukozës së gjakut të njerëzve dhe nivelin e insulinës,  g...

Lumturia qëndron te vepra e mirë!

      Një burrë pyeti një ditë një të mençur mbi ndryshimin mes lumturisë dhe vuajtjes. I mençuri iu përgjigj: “Po, do të të dërgoj t’i shohësh më sytë e tu njerëzit e vuaj...

Studim: Ngrënia vetëm ju shton në peshë

Shkencëtarët kanë zbuluar se ngrënia në vetmi mund ta rrisë rrezikun e individit për të zhvilluar sëmundje të zemrës apo diabet. Meshkujt që hanë në vetmi kanë shtuar peshë për 45 %. Kjo ka të bëjë e...

Peshku, mrekullia që del prej detit

“E nëse janë të njëjtë dy dete; ky i ëmbël shuan etjen dhe pirja e tij është e lehtë, e ky tjetri i njelmëti djeg. E prej secilit ju hani mish të freskët e nxirrni stoli që i mbani…” (Sur...

Çfarë ushqimi të konsumoni në punë ?

Të hash vaktin e plotë drekës teksa punon,  mund të jetë e vështirë për shkak të orarit, megjithatë nuk duhet lënë pas dore. Sallatrat janë gjithmonë të pranueshme, nuk kërkojnë kohë dhe as shumë shp...

Studim: Ushqyerja me gji ul shanset për sulm në zemër

Ushqyerja e bebave me gji jo vetëm që i bën mirë shëndetit të të voglit dhe forcon marrëdhënien nënë-fëmijë, por edhe redukton shanset te nënat për një atak kardiak apo infarkt gjatë viteve që pasojn...

Studimi: Lërini fëmijët të ushqehen vetë

Një prej gjërave më të vështira për t’i mësuar fëmijëve, është të ushqehen vetë. Nuk ka një moshë të përcaktuar se kur duhet që fëmijët të ushqehen vetë, por sipas këtij studimi, sa më parë, aq...