Rrugë drejt sinqeritetit

“I sinqertë është ai që lëvdatat dhe qortimet e njerëzve janë të barabarta tek ai. Sinqeriteti nuk arrihet veçse nëpërmjet të vërtetës dhe durimit, kurse e vërteta nuk arrihet veçse nëpërmjet s...

Mbaje një derë të hapur me Zotin!

  Suhejl ibn Amr dhe familja e tij ishin në një udhëtim. Gjatë rrugës, sulmohen nga disa banditë dhe kaçakë, të cilët u marrin të gjithë ushqimet që kishin me vete. Mandej, ata ulen diku aty pra...

Fotografitë më mahnitëse të 2018 nga “Sony”

Aparati profesional “Sony” të jep mundësinë e shkrepjes së një fotografije shumë profesionale. Disa nga ata që realizuan fotografi me këtë aparat, guxuan dhe i hodhën ato në konkursin botëror për fot...

Nëse vërtet do diçka shumë…

Nëse ke një ëndërr, Nëse vërtet do diçka shumë, Mos u tërhiq kurrë, Vazhdo, Përpiqu, Lufto për të, prit dhe duro: Është vërtet e vështirë të presësh, të durosh, të harrosh, Por është shumë më keq të ...

Sot, Dita Botërore e Poezisë

21 marsi është shpallur nga UNESCO dita botërore e poezisë që nga viti 1999,. Vendimi i marrë në kongresin e 30-të të kësaj agjencie, zhvilluar në Paris, ka si objektiv kryesor mbështetjen e diversit...

Agjërimi, baraspesha midis shpirtit dhe materies

Feja islame është rrugë e cila i jep gjallëri dhe freski jetës, është rrugë e ndriçimit të trupit dhe zemrës së njeriut. Njeriu është skenë e përhershme e ndeshjeve të fuqive të kundërta të brendshme...

Kalendari historik: 21 mars

Kalendari historik: 21 mars 21 Marsi është dita e 80 e këtij viti, deri në fund të tij janë edhe 285 ditë. 1188 – Atoku ngjitet në fronin e Japonisë. Ai ishte 7 vjeç, me armiq e rivalë të shumtë. Në ...

Kujdesi për mençurinë, të vërtetën…

“A nuk të vjen turp që ndjen kaq shumë të bësh para, famë dhe prestigj, kur nuk mendon të kujdesesh për mençurinë, të vërtetën dhe përmirësimin e shpirtit tënd?” /Sokrati/