Si të mposhtim lodhjen

Së pari sigurohuni mjaftueshëm. Gjithashtu sigurohuni se jeni ushqyer mjaftueshëm dhe keni marrë vlerat e duhura ushqimore. Në përgjithësi për gratë nevojiten të patën 1200 kalori në ditë, ndërsa për...

Shqipëria, BE: Drejtësia, kusht për negociatat

Për herë të parë, Këshilli i BE-së në nivel të ministrave të përgjithshëm fton Komisionin Europian për të raportuar “në mënyrë të detajuar dhe gjithëpërfshirëse mbi progresin e Shqipërisë”, për përmb...

UEFA “bashkon” Kosovën me Shqipërinë

Në Europianin e Francës do të jenë edhe tifozët nga Kosova. Nëse deri dje kishte kushtëzime të qarta, të posedoje pasaportë shqiptare, ose të ishe rezident në Shqipëri, që të kishe të drejtën për të ...

Tensione në Prishtinë

  Deputetët e opozitës në Kosovë kanë bllokuar sërish punën e Kuvendit gjatë së hënës, duke hedhur gaz lotsjellës në sallën e Kuvendit, në mbledhjen e kryesisë, por edhe në sallën  alternative. ...

Mbrojtja e kufijve të BE-së

Deri më tani, shtetet anëtare të BE-së kanë qenë vet përgjegjëse për mbrojtjen e kufijve të tyre. Por, me krizën e refugjatëve dhe kaosin e krijuar në kufijtë e jashtëm të bllokut, sidomos në Greqi, ...

Meta, vizitë treditore në Beograd

Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Ilir Meta, do të vizitojë Serbinë nga data 21 deri me 23 dhjetorë, një vizitë që do të jetë edhe si kthim i vizitës së mëhershme të kryeparlamentares serbe, Maja Go...

2015-ta, viti i refugjatëve

Angela Merkel e përshkroi krizën e emigrantëve si një test historik për Europën. 2015-a, – tha kancelarja gjermane, – ka qenë një vit i pabesueshëm. Megjithatë, në komentet e bëra gjatë K...

Lu, gjyqtarëve: Jeni të korruptuar

Ambasadori amerikan Donald Lu, i pranishëm në Konferencën Gjyqësore Kombëtare, iu drejtua gjyqtarëve shqiptarë duke thënë: “Nëse keni në dorë një orë më të shtrenjtë se makina që përdor unë, ka shumë...

Linguistja që i jep zë letërsisë shqipe në Gjermani

Reportazh Ajo kishte shkelur në Kosovë të parën herë në vitin 1985, gjatë një udhëtimi shkolle. 30 vjet më vonë, Zuzane Finger, dashuruesja e gjuhëve, kthehet edhe njëherë në vendin ku nisi ta dojë d...