Këto pajisje harxhojnë energji edhe kur janë fikur

  1.Një karikues i mbetur në prizë vazhdon të përdorë energji edhe kur nuk ka asnjë pajisje të lidhur me të. Megjithatë fuqia është minimale dhe nuk harxhon shumë. 2.Telekomanda vazhdon të punoj...

Ushqimet që ju duhen për një ditë të ngarkuar pune

  Ushqimi është një faktor tepër i rëndësishëm që na ndihmon të qëndrojmë në humor dhe me fuqi edhe gjatë ditëve të ngarkuara. Gjëja e parë që duhet të bëni sapo zgjoheni është, hidratimi. Duke ...

Një shtytje pozitive..

“Shumë pak gjëra në botë janë më të fuqishme se një shtytje pozitive. Një buzëqeshje. Një valë optimizmi dhe shprese. Një “Ti mund t’ja dalësh”, kur gjërat bëhen të vështira. Richard M. DeVos...

Studim: Sporti ndihmon në përmirësimin e shikimit

Sporti është një ndër aktivitetet më të vlefshme për njeriun, si për t’u mbajtur në formë, por dhe për të parandaluar plakjen. Nga aktivitet fizik përfiton i gjithë organizim, duke përfshirë organe s...

Ushqimet që rrisin energjinë e trurit

Lexojmë shpesh artikuj lidhur me ushqimet që duhet të konsumojmë për të mbajtur larg sëmundje të ndryshme, si ato të zemrës, gjakut etj. Por, ai që ka nevojë të furnizohet më së shumti me lëndët e ne...

Kujdesi që duhet të keni nëse përdorni bombol gazi

Energjia elektrike është altenativa më e sigurtë për ngrohje, gatim dhe aktivitete të tjera që e kanë të domosdoshëm përdorimin e saj. Mirëpo, ajo në shumicën e rasteve është shumë më e kushtueshme, ...

Shkencë: Energjia përmes fuzionit, falas deri në 2030

Prodhimi i energjisë nëpërmjet fuzionit ka qenë gjithnjë aspirata më e lartë e shkencës. Investues nga e gjithë bota besojnë se kjo do të jetë e ardhmja, me energji të prodhuar falas dhe që nuk dëmto...