Peisazhet që ofrojnë qetësi për sytë dhe zemrën…

‘Vala’, Arizonë, SHBA ‘Vala’ është gur ranor në SHBA në kufirin e Arizonës dhe Utah-s. Ky vend është i njohur për shkak të formave shumëngjyrëshe. Parku ‘Hitachi’, Japoni Ky park gjendet në lindje të...

Aktiviteti fizik, praktika e një jete cilësore

Në studion e ‘Spektrum Jetësor’ ishim me Prof.Asc.Dr Robert Citozi në Universitetin e Sporteve. Folëm për rëndësinë e aktivitetit fizik, për një jetë me shëndet të mirë, me energji, pozit...

‘Qyteti pyll’ në Kinë

Kina është një ndër ndotësit më të mëdhenj të ajrit dhe për të reduktuar sadopak këtë imazh të keq po tenton të thyejë rekordet në planet për “qytetin pyll” në qytetin jugor të Liuzhou, i...

Koha e kaluar në natyrë ju bën mirë për shikimin

Ndryshimi i dinamikave dhe futja ne jetën tonë e shpikjeve të reja, shpeshherë na përball edhe me rreziqe.Të dhënat e kohëve të fundit sugjerojnë se normat e shikimit nga afër tek fëmijët, janë duke ...

Natyra, atrakasion mahnitës i Norvegjisë (Foto)

Norvegjia është një vend ideal jo vetëm për të jetuar, por edhe për disa ditë pushime. Temperaturat e ftohta, pyjet e shumta dhe klima e egër veriore janë ndër gjërat që e karakterizojnë këtë shtet k...