Unë jam rritur që të tregoj respekt…

“Unë jam rritur që të tregoj respekt. Jam edukuar që të trokas para se të hap një derë. Të përshëndes kur futem në dhomë. Të them ju lutem dhe faleminderit dhe të respektoj më të vjetrit. Do ta...

Të kulturuarit sipas  Anton Chekhov

Njerëzit me kulturë duhet të përmbushin këto kushte -Ata respektojnë personalitetet njerëzore, dhe aty për aty, janë gjithmonë të dashur, të sjellshëm dhe të gatshëm për të bërë për të tjerët. Ata nu...

Puna është baza e çdo kulture…

-“Për njerëzit përtacë, fushat janë gjithmonë të ngrira.” -“Mjalti prodhohet nga bleta, jo nga grerëza.” -“Duke kërcëlluar dhëmbët , nuk mbushet barku.” -“Nu...

Mbi dijen e bukur…

Çdo nënë e baba, duhet që, para se mendjet e fëmijëve të mbushen me gjëra të panevojshme, t’ua mbushin ato me dije e kulturë. Sepse ndjesitë e zbrazëta nga e vërteta dhe shpirtrat e privuar nga...